Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Akın, doğal ve yapılı çevrelerin planlama, tasarım, yönetim, koruma ve rehabilitasyonuna sanatsal ve bilimsel anlayışlar getiren Peyzaj Mimarlarının gününü kutladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın yayımladığı mesajında, “Doğayı seven ve gözlemleyen, ekoloji bilgi ve temeli olan, estetik görüşe sahip, sanat, bilim, mühendislik ve teknolojiyi bir araya getirerek alan tasarımı, planlaması ve yönetimi yapan Peyzaj Mimarları, son derece önemli bir mesleği icra etmekteler. Ekolojik temele dayanan anlayış ile doğal ve kültürel varlıkların çevreyi koruyup kullanma dengesini gözeterek ekonomik, estetik ve işlevsel ölçütlere uygun planlamalarla kentlerin tasarımına katkı sunan Peyzaj Mimarlarının günü kutlu olsun” dedi.