Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun 30. yılı dolayısıyla bir konser düzenlendi.

17 Mart Pazar Akşamı Kültür Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen konsere Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,  koronun kurulmasında öncülük eden eski belediye başkanlarından Av. Oğuz Pir ve müzikseverler katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda 30. yılını kutlayan Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu’nun 30 yıllık emektarlarına ve koronun kurulmasında öncülük eden eski belediye başkanı Av. Oğuz Pir’e plaket takdim edildi.  Birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği gecede sözlerini Bartın’lı Şair Tarık Çıtak’ın yazıp Bartın Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Levent Özger tarafından mahur fantezi olarak marş stilinde bestelenen “Bartın Sevdası” adlı şarkı ilk kez seslendirildi.  Programda ayrıca eski Bartın Belediye Başkanı Av. Oğuz Pir’de söylediği şarkı ile geceye renk kattı.

Koro Şefi ve üyelerini tek tek tebrik eden Başkan Cemal Akın yaptığı konuşmada “Türk Sanat Müziği Koromuz bugün 30 yılını kutluyor. Koromuzun kurulmasında öncülük eden eski belediye başkanlarımızdan Sayın Av. Oğuz Pir’e teşekkür ediyorum. Koro Şefimize ve üyelerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Bartın bir kültür şehri. Bartın bir sanat şehri.  Bizlerde bu bilinçle sanat ve sanatçının her zaman yanında olduk. Bizler üzerimize düşen her konuda destekçiniz olmaya devam edeceğiz” dedi.