Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2018-2019 Yılları Trafik İlk 6 Ay Değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantı Bartın Valiliği Çeşmi Cihan Toplantı Salonunda gerçekleşti. Bartın Valisi Sinan Güner Başkanlığını yaptığı toplantıda 2018-2019 Yılı ilk 6 ay arasında gerçekleşen trafik çalışmaları değerlendirildi.

Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Trafik düzeni ve güvenliği bakımından yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunduk.  Bartın Belediyesi olarak trafik düzeni ve vatandaşlarımızın can sağlığı bizler için çok önemli. Bu konuda da birçok çalışma yapıyoruz. Özellikle 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi ile birlikte çeşitli çalışmalar başlattık. Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Davut Fırıncıoğlu Caddesi’ne 7 adet, Bülent Ecevit Caddesi’ne 30 adet, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne 4 adet önce yaya resim ve logo taşıt yolu üzerine çizildi. Trafik yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde bulunan okullardan Fatih İlköğretim Okulu önüne, Gökkuşağı Ana Okulu önüne, 15 Temmuz Şehitleri Okulu önüne ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu olmak üzere 4 okul önüne önce yaya resimli logo çizildi. Bu çalışmalarının yanı sıra okullarda ve yaya geçitleri yollarında eksik olan uyarı tabelaları tespit edilerek yerlerine konulmaya başlanmış, eskiyen, yıpranan levhalar yenileri ile değiştirilmektedir.  Önce yaya logolu çizimlerin bitiminde bulunan tüm yaya geçidi çizgilerinin silinen yıpranan görünmeyen olanları da tekrar çizilecektir. Ayrıca vatandaşlarımızı uyarmak ve bilgilendirmek amaçlı su makbuzlarının üzerine “Hız Felakettir, Emniyet Kemerinizi Takınız” sloganı yazdırılmaktadır. Halkımızın can sağlığı bizler için değerli. Bunu sağlayabilmek içinde Bartın Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”