Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, “Tarihte birçok başarıya imza atmış, kadim ve şerefli bir maziye sahip olan Türk Donanması’nın, 1538’de Barbaros Hayrettin Paşa komutasında kazandığı Preveze Deniz Zaferi ile Akdeniz bir Türk Gölü haline getirilmiş, donanmamızın gücünü tüm dünyaya ispat etmiştir. Akdeniz’deki Türk hakimiyetini tam anlamıyla pekiştiren Preveze Deniz Zaferi, büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine ışık tutmaktadır. Şanlı bir mazisi ve köklü geleneklerinden gelen tecrübesiyle Türk Deniz Kuvvetlerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kendisine verilecek her türlü görevi, bilgi birikimi, engin tecrübesi, eğitimli ve disiplinli personeliyle başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Türk Donanması’nın en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Deniz Zaferi’nin 482. yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.