Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Mücadele döneminin 100. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Milli Mücadele dönemimin 100. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “ Büyük önder Atatürk, eşi olmayan bir mücadele ile cephelerde kazanılan zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırmış, çağının ötesinde bir ulus ve ülke inşa etmeyi başarmıştır. Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyor, Milli Mücadeleye imza atan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyorum “ dedi. Başkan Akın, “Milli Mücadelemizin 100. Yıl kutlama programı kapsamında Yalı Yaşam Merkezinde bulunan Bartın Belediyesi Sanat Galerisinde 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek olan, Çetin Asma Arşivinden “Bartın’da Milli Bayramlar” Sergisi, İbrahim Özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” Dinletisi ve İbrahim Boz ile “Ebru Denemeleri” programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Milli Mücadelemizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.