Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 150 yıldır üretilen ve ilimize özgü bir tatlı olan Bartın Ağda Tatlısı için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını açıkladı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 150 yıldır üretilen ilimize özgü bir tatlı olan ve Bartın Belediyesi başvurusu sonucu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınarak, Bartın adına tescillenen Bartın Ağda Tatlısı ile ilgili TRT Bartın Muhabiri Bülent Bostancı’ya bilgiler verdi. Başkan Akın, Hükümet Caddesi üzerine geleneğimizi yaşatabilmek adına Bartın Belediyesi tarafından konulan ağdacı heykelinin bulunduğu alanda Bostancı’nın sorularını yanıtladı. Röportaj sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “Bartın’a özgü bir tatlı olan ve 150 yıldır üretilen Bartın ağda tatlısına yapmış olduğumuz başvuru sonucu Türk Patent Kurumunca Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi. Çöven kökü, şeker, limon tuzu ve su kullanılarak üretilen beyaz renkli ve macun kıvamındaki Bartın Ağda Tatlısı için bu belgenin alınması çok önemli. Bu tatlımızın unutulmaması için Hükümet Caddesi üzerine ağdacı heykeli de koymuştuk. Bilindiği gibi ilimizde Ağda Tatlısından ismini alan Ağdacı Köyümüz var. İlimiz için böylesine önemli bir değere sahip çıktık. Tescillenmesini sağladık. Geleneksel Ağda tatlısının unutulmasını arzu etmiyoruz. Bartın’ımızın bir özelliğidir bu. İnşallah bu özellikleri bundan sonrada daha fazla geliştireceğiz” dedi.