Bartın Belediyesi’nce uyuşturucu ve bağımlılığa karşı etkin mücadele başlatıldı. Karanlık noktaları aydınlatan, riskli alanlarda düzenleme çalışmaları ile alanları görünür ve kontrol edilebilir kılan, metruk binalara girilmemesi için önlem alan Bartın Belediyesi, “Hayata gülümse, uyuşturucuya hayır de” sloganı ile el broşürleri bastırarak dağıtmaya başladı. Ayrıca kentin muhtelif bölgelerinde billboardlara uyarıcı, afişler asıldı.

Bugüne kadar yapmış olduğu birçok çalışma ile uyuşturucu ve bağımlılığa karşı etkin mücadele veren Bartın Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bartın Belediyesi tarafından “Hayata gülümse, uyuşturucuya hayır de” sloganı ile başlatılan çalışma kapsamında el broşürleri bastırılarak dağıtılmaya başlanırken, kentin muhtelif bölgelerinde ki billboardlara uyarıcı, afişler asıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, uyuşturucu ve bağımlılığa mücadelede yerel yönetimlere çok önemli görevler düştüğünü belirtti          Akın,  “Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık, çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi haline gelmiştir. Toplum için sosyal, ekonomik, psikolojik birçok problemi de beraberinde getiren  uyuşturucu ve bağımlık konusunda yerel yönetimlere çok önemli görevler düşmektedir. Bartın Belediyesi olarak bizlerde uyuşturucu ve bağımlılığa karşı etkin mücadele konusunu çok önemsemekte olup üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren karanlık noktaların aydınlatılması, riskli alanların düzenlenmesi ve metruk binalara girilmemesi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarla uyuşturucu ve bağımlılığa karşı mücadele verdik.   “Hayata gülümse, uyuşturucuya hayır de” sloganı ile bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Hazırlamış olduğumuz el broşürleri ve billboardlara astığımız uyarıcı afişlerle gençlerimizin, çocuklarımızın bu tür durumlarla karşılaşmalarını engellemek ve bu tür kötü alışkanlıkların ne kadar tehlikeli sonuç doğurabileceğini anlatmak; bilgilendirmek, farkında olmalarını sağlamak amacındayız. Bu amaç doğrultusunda gençlerimizin ve çocuklarımızın serbest zamanlarını daha faydalı değerlendirebilmeleri, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Bartın Belediyesi olarak çok sayıda kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılabildiği kurslara ağırlık verdik. Bu kurslarımızda çok sayıda genç ve çocuklarımızın faydalandığını görmek bizleri mutlu ediyor. Ayrıca diğer kurum ve kuruluşların hazırlayacağı her türlü çalışmaya da gereken desteği vermeye hazırız. Bartın Belediyesi olarak, gençlerimiz ve çocuklarımızın kötü alışkanlık kazanmamaları için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sağlıklı, zinde, ne istediğini bilen, hedefleri olan birer birey olmaları için umudumuz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanındayız. “ dedi.