Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Hürriyet Mahallesi’nde Şehriban ve Turgay Kızılay Ailesi’ne misafir oldu.

Başkan Cemal Akın, vatandaşların taleplerini dinlemek amacıyla gerçekleştirmiş olduğu ev ziyaretlerine Hürriyet Mahallesi’nde devam etti. Şehriban ve Turgay Kızılay Ailesi’nin misafiri olan Başkan Cemal Akın’a ziyaretinde Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Taner Çetin, Belediye Meclis Üyesi Adayları Kemal Çevik ve Nuran Akmaz eşlik etti.  Ziyaret samimi sohbet ortamında gerçekleşti. Kızılay Ailesi’nin yakınlarının da katıldığı ziyarette konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Belediyesi olarak ilimiz için büyük önem arz eden üç sorunun çözülmesiyle sosyal projelerimize ağırlık vermeye başladık.  İlimizde su sorunu, ırmağa akan kanalizasyon sorunu ve hava kirliliği sorunu varken sosyal projelere ağırlık veremezdik. Allah’a şükürler olsun bu sorunları çözmek bizlere nasip oldu. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren ilimizde ki sosyal alanların sayısını artırdık. Bugün Yalı Sevgi Parkı, Gazhane Kültür Parkı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, Karaçay Piknik Alanı gibi 7’den 70’e herkesin güzel vakit geçirebileceği alanlar oluşturduk. Halkımız teveccüh gösterirse önümüzde ki dönemde de KöyPark, KentPark, Aladağ Piknik Alanı ve Seyir Terası Çağlayan Rekreasyon Projeleri gibi yeni sosyal alanlar oluşturmak istiyoruz. Ayrıca KöyPark Projemizi gerçekleştireceğimiz alan ile Gazhane Kültür Parkımız arasında da Teleferik Projemizi hayata geçireceğiz.  Bu projemizle Bartın ırmağı’nın güzelliğini gözler önüne sereceğiz. Ayrıca ilimize turizmi geliştirmek adına da 4 yeni müze projemiz var. Bölgemizde bir kültür yolu oluşturmak istiyoruz. Ebu Derda Türbesinin restorasyonuyla başlatmış olduğumuz  kültür yolu projemize Şehitlik düzenlemesi, tarihi çeşmelerimizin restorasyonu,  Su Terazi ve Şadırvan’ın düzenlenmesi ve ışıklandırması, Kent Tarihi Müzesi’nin hizmete sunulması,  Hamam Restorasyonu, kent merkezimize yerleştirmiş olduğumuz heykeller gibi birçok çalışma ekledik. Allah nasip eder, halkımız teveccüh gösterirse Bu çalışmalarımıza Aya Nikolas Kilisesi Restorasyon ve Santral Sokak Rekreasyon Projesi, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi Tadilat ve Tasarım Yenileme Projelerimizi eklemek istiyoruz.  Ebu Derda Türbesi’nde başlayan ve şehir merkezinden geçerek Orduyeri Mahallesi’ne kadar uzanan bir Kültür Yolu oluşturmak amacındayız. Turizminden daha çok gelir elde edilebilmesi için bu çalışmaları yapmamız gerekiyor” dedi.

Konuşmasının ardından Kızılay Ailesi’ne sıkıntıları veya talepleri olup olmadığını soran Akın, bir istekleri varsa gerekenin hemen yapılacağını söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Cemal Akın, hoş sohbetleri ve misafirperverlikleri için Kızılay Ailesi’ne teşekkür etti.