30 Ocak – 2 Şubat Tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen EMİTT Fuarı’na katılarak kentin tanıtımını yapan Bartın Belediyesi, Fuar organizasyonu tarafından “En İyi Destinasyon” Plaketi ile ödüllendirildi.

Bartın Belediyesi, Bartın Valiliği himayesinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’na katıldı. Geleneksel olarak her yıl İstanbul TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen EMİTT fuarı, bu yıl da binlerce katılımcı ile gerçekleştirildi. 30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında açık kalan fuarda Bartın Belediyesi tarafından açılan stantta Bartın Kültür Yolu Haritası, Kent Müzesi ve Yöresel gıdaların tanıtımı yapıldı. Ayrıca Bartın Belediyesi El Sanatı Kurslarında yapılan Camaltı Sanatı eserleri, Tek Kırma eserleri ve Tel Sarma eserleri Bartın Belediyesi standında yer aldı. Stantta yapılan tanıtım faaliyetleri ve kullanılan materyaller ile Bartın Belediyesi, Emitt 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Turizm Merkezleri Dalında “En İyi Destinasyon Tanıtımı” plaketi aldı. Fuar boyunca tanıtım standında misafirlerini ağırlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı açıklamada, “Bartın Belediyesi olarak TÜYAP’ta düzenlenen EMİTT fuarına katıldık. Gelen konuklarımıza Bartın Valiliği’miz himayesinde şehrimizi tanıttık. Misafirlerimize, ilimize geldiklerinde gezip görebilecekleri tarihi ve kültürel yerlerle ilgili hazırladığımız Bartın Kültür Yolu haritamızı takdim ettik. Ayrıca Bartın baklavası, Bartın böreği Bartın ağdası gibi yöresel yemeklerimizi de gelen misafirlerimize ikram ederek tanıtımını yaptık. Bartın Belediyesi El Sanatları kurslarımızda yapılan Tel Kırma ve Tel Sarma ile Camaltı Sanatı eserlerimizi de burada gelen misafirlerimize tanıtımlarını yaptık. Emitt 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Turizm Merkezleri Dalında “En İyi Destinasyon Tanıtımı” plaketi aldık.  Fuar kapsamında yer alan Bartın standımızın oluşturulmasına katkıları ve 3 gündür tanıtım faaliyetlerimizdeki çalışmalardan dolayı başta Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.