Bartın Belediyesi Temizlik İşleri, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri ile İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, dün gece saatlerinde başlayarak ilimizde etkili olan yağmur yağışı nedeniyle yağmur sularının taşıdığı, taş toprak ve benzeri maddelerle tıkandığı tespit edilen hatlarda çalışma gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen çalımalar ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Dün gece saatlerinde başlayarak ilimizde etkili olan yağmur nedeniyle taşkın riskine karşı tedbir için görevlendirdiğimiz ekiplerimizi yönlendirerek, tıkanan mazgalları temizleme çalışmalarımızı mahallelerde tespit edilen noktalarda sürdürüyor. Yağışların başladığı andan itibaren Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzde kriz masası oluşturarak, ekiplerimizi yönlendirdik. Yağmur sularının taşıdığı, taş toprak ve benzeri maddelerle tıkandığını tespit ettiğimiz mazgal ve kanalları açma çalışmalarımızı kuka kanal açma aracımız ve iş makinelerimizle temizleme çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız. Olası yağmur yağışlarından ve ani su baskınlarından vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemeleri için ekiplerimiz 7/24 saat esasına göre görevlerinin başındalar. Dilerim ki yağışlar normal seyrinde olsun ve hiçbir vatandaşımız zorluk yaşamasın” dedi. Başkan Akın, mahallelerde başlatılan çalışmaların eş zamanlı olarak İnkumu tatil beldesinde de yürütüldüğünü belirtti.