Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Akın mesajında, Kabotaj hakkının, bir devletin kendi limanlarında deniz ticareti ile ilgili önemli bir hak ve ayrıcalık olduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın yayınladığı mesajında, deniz ile iç içe olan, denizin insanlığa sunduğu nimetlerden yararlanıldığı Bartın’da denizciliğin daha da gelişmesini arzu ettiğini ifade etti. Akın, “ Kabotaj Bayramı, kabotaj hakkının bundan 93 yıl önce elde edilişini ve bir devletin kendi limanlarında deniz ticareti ile ilgili  kazandığı hak ve ayrıcalığa sahip oluşun kutlandığı gündür. İki kıtayı birbirine bağlayan, üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde, kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve denizcilik sektörünün gelişme dönemine girmiştir. Deniz ile iç içe olan, denizin insanlığa sunduğu nimetlerden yararlanan güzel kentimizde denizcilik sektörünün daha da gelişmesini arzu ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenlere, tüm denizcilerimize başarılar diliyorum. Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren herkesin ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.