Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” çerçevesinde yükümlüler, Bartın’da çevre temizliği gerçekleştirdi.

Bartın Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri ve Protokol üyelerinin katılımı ile Denetimli Serbestlik yükümlüleri tarafından Yalı Sevgi Parkı ve yalı iskelesinde çevre temizliği gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, etkinliğin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Etkinliğimizin amacı temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşul teşkil etmesidir. Bunun ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkün olmasından hareketle vatandaşlık görevlerimizden olan paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, çevre temizliğinin sağlanması için ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’ başlatılmıştır. Bu proje ile denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi alanlarda temizlik çalışmaları yapılarak farkındalık kazandırılmaktadır. Ben yaptığımız işin amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.