Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Bartın Limanı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi Sinan Güner ve diğer protokol üyeleri etkinlik kapsamında, deniz turu yaparak deniz şehitleri ve gaziler anısına denize çiçek attılar.

Programda ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın “ Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde,1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızlı bir gelişme dönemi içerisine girmiştir. Bartın da denizle iç içe bir kenttir. Denizin insanlığa sunduğu nimetlerden yararlanan kentimizde denizciliğin daha da gelişmesini arzu ediyor sektörde faaliyet gösteren herkesin ve tüm halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum ”dedi.