Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Engelliler Hatası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulan, engelli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırmak adına gerçekleştirilen Engelliler Haftası’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Akın, “ Engelli bireyler toplumumuzun birer parçasıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamlarını kolaylaştırarak, umutlu olmalarına olanak sağlamak, geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulması hepimizin görevidir. Bartın Belediyesi bu yönde çok sayıda projeyi ve hizmeti hayata geçirerek engelli vatandaşlarımızın istifadesine sundu. Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. O yüzden engelli vatandaşlarımızla duygudaşlık (empati) yaparak, karşılaştıkları ya da olası sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştıracak önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi toplumsal sorumluluğumuzdur. Her bir birey unutmamalıdır ki yarınların bizlere ne getireceğini bilemeyiz. Engelli vatandaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, hayat onların varlıkları ve katılımıyla daha da güzelleştiğine olan inancımla, tüm engelli vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum” dedi.