Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Akın mesajında, Tiyatro insanlık tarihi kadar eski, bizleri güldürüp hüzünlendiren, tüm bunları yaparken bizleri düşündürebilen, günlük yaşamımızın bir parçası olan bir sanat dalıdır. Var olduğu günden buyana toplumların sesi ve rengi olan, gülen yüzünün yanında her zaman ağlayan yüzünü de yansıtan tiyatro, yaşamın simgelerindendir. Medeniyetler oluşturmuş bir millet olarak içimizden nice sanatçılar çıkmıştır. Şairlerimizi, romancılarımızı, fikir adamlarımızı, ressamlarımızı, hattatlarımızı bütün dünya tanımaktadır. Eskiden olduğu gibi dünyaya kendi sanatımızı yansıtmak için çalışmalıyız. Yaşadığımız coğrafya ortak kültürlerin mirasıdır. Belediye olarak sanatın her alanında sanata ve sanatçıya destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Sözü her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da rehberimiz olmuştur. Tiyatro sanatının ve tiyatro sanatçılarımızın geçmişte olduğu gibi hak ettiği değeri bulması, sahneden yükselen seslerin hiçbir zaman susmaması umuduyla; değerli tiyatro sanatçılarımızın, tiyatro çalışanlarının ve tiyatro severlerin, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” dedi.