Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası ile ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Akın, turizmin bir ülkenin milli değerlerinden birisi olduğunu vurguladığı mesajında, bacasız sanayi olan turizmin ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Akın, “ İnsanların dinlenme, eğlenme gibi turistik amaçlarla geçici seyahatleri, en az bir gece konaklamaları, turizm işletmelerinin ürettikleri mal ve hizmetleri satın almalarıyla ilgili olaylar ve ilişkiler bütünü olan turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları bir araya getiren niteliktedir. Bartın’ımız turizm açısından çok önemli değerlere sahip, köklü bir tarihi olan, 60 km sahil şeridi ve Türkiye’de kentin içinden geçerek denize akan, üzerinde nakliye yapılabilen bir çayı olan tek il olma özelliğine sahip, maviyle yeşilin bir arada olduğu, bölgenin incisi konumundadır. Kültür ve doğa turizmine ev sahipliği yapan kentimiz, av turizmine de uygun konumdadır. Ekonomik açıdan turizm, ülkelere büyük katkılar sağladığından, alanı da çok genişlemiş durumdadır. Bartın için sadece tatil ve kültür turizminden söz edilirken, kentimiz spor ve konferans turizminde de gelişmeye açıktır. Bartın Belediyesi olarak, her zaman kentimizin tanıtılmasına ve turizmin canlandırılmasına büyük önem verdik. Bundan sonra da ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızın Turizm Haftası’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.