Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esaret altında yaşamaya alışık olmayan asil ve büyük bir Millettir. Bu uğurda çok mücadele vermiş, binlerce insanını şehit ve gazi olmuştur. Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı, vatanımızı kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret örneği göstererek canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her  zaman  onur kaynağımız olmuştur. Türk ulusu için, “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” kişiler demektir. 19 Eylül Günü, Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği anlamlı bir gündür. Gazilerimiz ülkemizin en önemli değerlerindendir. Onlar, bizler için en zor şartlarda bütün güçleri ve duygularıyla mücadele etmiş, canlarını bile vermekten asla çekinmemiş büyük şahsiyetlerdir. Aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlere karşı canı pahasına mücadele eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere O’nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz Gazi’lerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.