Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Akın mesajında, Dünya Çevre Gününün, doğaya duyulan sevginin dile getirildiği, çevre alanında dünya çapında farkındalığın ve faaliyetleri destekleyen temel amaç olduğunu ifade etti. Başkan Akın, “ Dünyanın imkanlarının sınırsız, kaynaklarının ise bitmez tükenmez olmadığını her bir bireyin unutmaması gerekir. Bu nedenle çevre yönetiminde süreklilik ve kararlılık büyük önem arz etmektedir. Çevre sorunlarının çözümüne veren ülkeler çevre yönetim sisteminin garantörleridir. Her birimize miras olan çevreyi, tertemiz ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere bırakmakta hepimizin görevidir. Çevre sorunu tüm dünyayı ilgilendiren ortak bir sorundur. Bartın Belediyesi olarak, geleceğe sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla yemyeşil parklar, yaşam alanları kazandırdık. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı oksijeni bol, sağlıklı günler diliyor, tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, çevreye saygılı, çevre sağlığı için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.