Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Anadolu Ajansı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yayımladığı mesajında, “6 Nisan 1920’de kurularak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı ilk yasaları duyuran; Milli Mücadele’nin ve Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasına, Cumhuriyet tarihine tanıklık eden, iç ve dış olaylardan habersiz kalmış bir milleti haberdar ederek kamuoyunu bilgilendirme görevi ve sorumluluğunu taşıyan, 1925 yılından bu yana özerk yapısı ile dünyanın sayılı haber ajansları arasında yerini alan Anadolu Ajansı’nın kuruluşunun 100. yıldönümü kutlu olsun. Anadolu Ajansı’nın kurucuları büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, gazeteciler Yunus Nadi Abalıoğlu ve Halide Edip Adıvar’ı rahmet ve saygıyla anıyorum. Bugüne kadar emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.