Bartın Belediyesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında yemek ve ödül töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, etkinlikte personellerin ve diğer davetli bayanların kadınlar gününü tebrik ederek her birine ayrı ayrı çiçek verdi. Programda gerek kentte gerek kamu ve eğitim hizmetleri noktasında, gerekse ticari, kültürel ve sosyal anlamda topluma faydalı çalışmalar yürüten Mine Fırıncıoğlu, Müzeyyen Elmas Kara, Şermin Duran, Nihan Taner, Berna Şengün, Selin Koyutürk, Nilgün Saban, Arzu Yılmaz, Nergis Yağcı ve Figen Özelçi’ye Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından plaketi takdim edildi.

Programda konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “ Göreve başladığımız tarihten itibaren   8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizle geleneksel hale getirdik.  Akşamda Türkiye tek olarak bildiğimiz Fener Alayı Kadın Yürüyüşü ’nü gerçekleştireceğiz. Hayatımızda büyük önemi ve katkıları olan bayanları yalnızca bir günle anılmasını uygun bulmuyorum. Bartın Belediyesi olarak bu bilinçle her zaman kadınların yanında olduk. Tüm çalışmalarımızda bayanlarımıza yer verdik ve veremeye de devam edeceğiz.  Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarım” dedi.