Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Anadolu’nun en eski yerel gazetelerinden biri olan Bartın Gazetesi’nin 97. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, “6 Eylül 1924 tarihinden bugüne kadar yayın hayatına hiç ara vermeden sürdüren, 97 yıldır nesilden nesile ulaşarak yayın hayatı boyunca tüm yurdu ve dünyayı şirin kentimiz Bartın’dan haberdar eden Aliş ailesini yürekten tebrik ediyorum. Bu vesileyle, kentimizin sahip olduğu önemli değerlerden sadece bir tanesi olan Bartın Gazetesi’nin, kurucusu merhum Cemal Aliş’i rahmet ve saygıyla anıyorum. Hiç şüphem yoktur ki Anadolu’nun en eski yerel gazetelerinden olan Bartın Gazetesi, nesilden nesile, ilkeli ve dürüst gazetecilik anlayışıyla yayın hayatını başarıyla sürdürecektir. Bu önemli değerimizin bugüne kadar yayın hayatını sürdürmesini sağlayan sayın Esen Aliş’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Bartın Gazetesi’nin 97 kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.