Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 7 – 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Akın, Bartın Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yayımladığı mesajında; “Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemimiz olmasa bile yarın çeşitli nedenlerle engelli olmama garantimiz de yoktur. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevimizdir. Bu hassasiyetle Bartın Belediyesi olarak, 2012 yılında belediyede Engelsiz Yaşam Komisyonu kurduk. 2012 yılından itibaren görme engellilerin yaya ulaşımını sağlayacak olan kılavuz yol düzenlemeleri yaparak görme engelliler için kaldırımlarda 60 bin 203 metre kılavuz yol uygulamaları gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyduk. Dolayısıyla görme engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmeleri için Bartın Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda da gerek bireysel gerekse kurumsal olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya özen göstermeliyiz. Ama şurası unutulmamalıdır ki; alınacak olan bu önlemlerdeki amaç; onların hayatlarını kolaylaştırmak, tehlikelerden ve zarar görmelerinden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerini de sağlamaktır. Engelli insanlarımız, kendilerine fırsat verildiğinde ve özel eğitim ile destekler sağlandığında, oldukça başarılı işlere imza atmaktadırlar. Aynı zamanda istihdamda aktif olarak rol almaları, hayatlarına kattıkları sosyo-ekonomik değer açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle toplumumuzda farkındalığın artmasını diliyorum. Bu anlamlı hafta münasebetiyle tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam sürmelerini temenni ediyorum” dedi.