Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Geleneksel El Sanatları Derneği’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın ziyarette, hanımların el emeği göz nuru ile hazırladıkları el sanatlarını inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Göreve başladığımız günden bu güne kadar kentimizin sanatsal kültürel ve tarihi özellikleriyle ön plana çıkması ve kent kimliğini ortaya çıkarmak için çok sayıda çalışma yaptık. Bunlardan biride Geleneksel El Sanatları Derneği’mizdi. Geleneksel el sanatlarının yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması ve bu sanatları icra eden ev hanımlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlanması amacıyla Belediye olarak başlattığımız Geleneksel El Sanatlarını Destekleme Projesi kapsamında destek verdiğimiz Bartın Geleneksel El Sanatları Derneğinin bugün itibariyle 150’yi aşkın üyesi bulunmaktadır.  Üyeler bir yandan kentimize ait sanatlarımızın tanıtımını sağlarken bir yandan da ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar.  Bartın Belediyesi olarak bizlerde derneğimize her türlü desteği sağlamaktayız.” dedi.