Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Akın mesajında, toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen göstermeli ve çocuklarımızı bu şuurla eğiterek yetiştirilmeliyiz. Unutulmamalıdır ki bizler insan ya da hayvan fark etmez, herhangi bir canlının acı çekmesine seyirci kalmamayı öğrendiğimiz zaman yaşamın daha güzel olacağını vurguladı.  Akın, “İnsanların doğada yaşama hakkı olduğu gibi hayvan ve yabani hayatında yaşama hakkı vardır ve bu yaşam hakkına saygı göstermek hepimizin görevidir. Bu bilinçle Bartın belediyesi olarak, sahipsiz, güçten düşmüş hayvanlara sahip çıkıyor, örnek hayvan barınağına sahip bir belediye olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren barınağımızın stabilizasyonu için ilaçlama işlemi ve temizliği düzenli olarak yapılıyor, hayvanların aşılarını ve sağlık kontrollerini yaptıktan sonra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince doğal ortamlarına bırakıyoruz. Onlar da can taşıyor, onları görmezden gelemeyiz. Yaşam haklarına saygı göstermeli, sağlıklı ve huzurlu yaşamaları için elimizden geleni yapmalıyız. Nesillerin korunması da hayvan haklarının bir parçası olarak görülmelidir” dedi. Başkan Cemal Akın, “Peygamber Efendimizin derdini anlatmaktan aciz olan hayvanlara karşı Allah’tan korkunuz buyruğundan hareketle eşrefi mahlûk olan bütün canlılara yönelik sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Bartın Belediyesi olarak kentin muhtelif yerlerine beslenme noktaları yerleştirerek, sokak hayvanları ve doğadaki canlıların su ve mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda ki hassasiyetlerinden hiç şüphem yok. Hayvanları koruyalım, sevelim, acı çekmelerine asla izin vermeyelim. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün hepimizin dostu olan hayvanların, korunması, sağlıklı ve huzurlu yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.