Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği’nin 2. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

İstanbul’da düzenlenen toplantıda Başkan Cemal Akın’a Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gevrek eşlik etti. Toplantı öncesinde Başkan Cemal Akın ve Meclis Üyesi Hüseyin Gevrek toplantıya katılan belediye başkanları ile sohbet etti.  Meclis toplantısı ile başlayan toplantıda gündeme ait konularak görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının ardından ise 20. Yıla Girerken Tarihi Kentler Birliği’nin Geçmişine Yeniden Bakmak” temalı sunumu gerçekleştirildi. Tarihi Kentler Birliği’nin 2. Olağan Meclis Toplantısı TKB ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün “Tarihi Kentlerde Dayanışma” konulu konuşmasını ile sona erdi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” 2000 yılında kurulan ve 20 yıla yakın zamandır ülkemizin tarihi ve kültürel miraslarına yerel yönetimleri bilinçlendirerek sahip çıkan, yerel yönetimler için bir okul niteliğinde gördüğüm ve encümen üyesi olduğum Tarihi Kentler Birliği’nin İstanbul’da düzenlenen 2. Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin Gevrek ile birlikte katılarak Bartın’ımızın tarihi alanlarının değerlendirilmesine ilişkin bilgi ve düşüncelerimizi paylaşıp görüş alışverişlerinde bulunmaya devam ettik. Toplantıda ayrıca Tarihi Kentler Birliği’nin çınarı, saygıdeğer Prof. Dr. Metin Sözen hocamızla sohbet etme imkanı bulduk. İnsana ve yaşama olan sınırsız sevgisini her sohbetinde içten davranışları ile gösteren Metin Sözen Hocamız Türkiye için çok önemli bir değerdir. Kendisine bir kez daha hürmetlerimi sunuyorum. Ayrıca TKB yetkililerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Toplantının memleketimiz ve tüm üye kentler için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi” dedi.