Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 7-13 Nisan tarihleri arasında tüm dünyada çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Dünya Sağlık Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Cemal Akın yayımladığı mesajında sağlığın önemine dikkat çekti. Akın, “Sağlıklı toplum için sağlıklı bireylere ihtiyaç olduğu gibi, sağlıklı yaşam her bireyin doğumuyla birlikte elde ettiği bir haktır. Şu an tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık bir kez daha bizlere göstermiştir ki; sağlık kavramı hayatımızda hiçbir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez” dedi. Başkan Akın, “Sağlık hizmetlerinin kalitesi, ülke genelinde yaygınlığı ve vatandaşlarımızın bu hizmetlerden eşit olarak yararlanabilmesi, o ülkenin uygarlık göstergesi olarak kabul edilmektedir. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı bireylerin sağlıklı olması, sağlıklı yaşama bilincine kavuşması gerekir. Bu anlamlı hafta vesilesiyle başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sağlık Haftası’nı kutluyor, herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.