Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnşaat Sektörü ve Ekonomi Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Bartın Valiliği 12 Divan Toplantı Salonunda Vali Sinan Güner başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, ilgili kurum müdürleri,  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile inşaat sektörü firma temsilcileri   katıldı. Toplantıda Bartın Üniversitesi  Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr.Öğretim Üyesi Muhammed Yasin Durgun tarafından inşaat sektörünün Türkiye’deki genel durumu ve Bartın İlindeki inşaat sektörü ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıda söz alan inşaat sektörü firma temsilcileri tarafından; kentsel dönüşüm uygulamasında yaşanılan sorunlar, İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında arsa üretilmesinin yaygınlaştırılması, konut kredi faiz oranlarının 0.49 seviyesine düşürülmesi ile inşaat piyasasındaki doygunluk konularına ilişkin hususlar dile getirildi.