2019 yılı 1. İl Ekonomi Toplantısı Bartın Valisi Sinan Güner  başkanlığında yapıldı.

Bartın Valilik binasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, ilgili Kurum Müdürleri,  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, MÜSİAD Bartın İl Temsilcisi Muhammet Aksoy, Mesleki Kuruluş Temsilcileri, ilin önde gelen Sanayi Kuruluşlarının Yöneticileri, Tarım ve Gıda sektöründe faaliyet gösteren Kooperatif Başkanları katıldı. Toplantıda Şehrin ekonomi aktörleri, esnafları, işadamları ve onların oluşturduğu  mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile İlimizin ekonomik durumu, potansiyeli, istihdamı ve İlimizde devam eden kamu-özel sektör yatırımları değerlendirildi.
Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.