Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yılı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Törenine katılarak, Atatürk Anıtı’na Bartın Belediye Başkanlığı Çelengini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde Çelenk Sunma Töreni sona erdi. Tören sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yılı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Törenine katıldım. Törenin hazırlanmasında emek veren görevli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl coşkusunu yaşadığımız millî bayramımız kutlu olsun” dedi.