Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Gaziler günü münasebetiyle Bartın Valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 99. yıldönümü münasebetiyle Bartın Valiliği tarafından düzenlenen törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Başkan Akın, Bartın Belediye Başkanlığı Çelengini Atatürk Anıtına sundu. Başkan Akın, tören sonrası yaptığı konuşmasında; “19 Eylül 1921, Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazi’lik unvanının verildiği anlamlı bir gündür. Bu anlamlı günde Bartın Valiliği tarafından düzenlenen törende Bartın Belediyesi Çelengimizi sunduk. Aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlere karşı canı pahasına mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz Gazi’lerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.